Historie

Husflidskolen blev etableret i 1934 i en fin lille træbygning, opført samme år på Bogensevej 395 i Næsbyhovedbroby.
Siden da har mange unge og gamle, kvinder og mænd – dyrket interessen med at arbejde med træ og miniaturemøbler i Allesø Husflid.

Som tiden er gået er det blevet lettere for de fleste at komme rundt – det betyder også at Allesø Husflids placering nord-vest for Odense trækker kursister fra Nordfyns Kommune, Assens Kommune og Odense Kommune.

I løbet af 2019 er foreningen blevet mere synlig på de sociale medier – herunder Instagram og Facebook. Hashtags som: aktiv fritid, socialt samvær, drejekursus, trædrejning, aftenskole, mød nye mennesker, aktiv livsstil, aktiv i odense på nordfyn i assens, woodturning, lav selv dine gaver, lav selv dine julegaver – er nye toner og vi håber, det trækker nye folk, nye ideer og endnu mere aktivitet til.

En del af Fora

Fora er et oplysningsforbund med fokus på læring og kreativitet i fællesskab. Vi består af både små og store foreninger og daghøjskoler, som fordeler sig over hele landet.

Fora tilbyder folkeoplysende kurser, aktiviteter og oplevelser, der giver alle mulighed for værdifuld læring med mening. Vi tror på fællesskabet – både lokalt og internationalt. Vores kurser og aktiviteter dækker eksempelvis kreative håndværk, sundhed og bevægelse, musik og kunst, sprogundervisning og kulturkendskab samt foredrag og debatarrangementer.

Fora arbejder for at fremme og udvikle en folkeoplysning, der er relevant og vigtig for den enkelte og for fællesskabet. Fora vil skabe åbne sociale rum til kreativitet og læring i fællesskab, hvor man engagerer sig og tager ansvar.

Vores vision er at skabe folkeoplysning, der til stadighed er relevant og fundamentalt vigtig for den enkelte og for vores fællesskab, og derigennem bidrager til forandring i samfundet.